Premierul francez Gabriel Attal dă asigurări marţi că ”trebuie să existe o excepţie agricolă franceză” şi promite că Guvernul francez ”va fi prezent la întâlnire fără vreo ambiguitate” pentru a răspunde crizei agricole, în discursul său de politică generală, în Adunarea Naţională, camera inferioară a Parlamentului francez, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Agricultura noastră este forţa noastră şi de asemenea mândria noastră”, a declarat şeful Guvernului.

”Atunci o spun aici, în mod solmen: trebuie să existe o excepţie agricolă franceză”, a declarat el.

Gabriel Attal i-a salutat pe ”agricultorii noştri, pescarii noştri, care munesc dimineaţa, la prânz şi seara pentru a ne hrăni”.

În faţa primei sale crize de când a fost numit premier, şeful Guvernului francez a anunţat vineri o primă serie de măsuri, fără să reuşească să calmeze furia.

Agricultorii francezi blochează începând de luni după-amiaza axe strategice în jurul Parisului, iar un convoi de tractoare se îndrepta către piaţa angro de la Rungis, în zona pariziană.

”Suprimarea normelor este posibilă. Vineri am anunţat desfiinţarea a zece norme naţionale pentru agricultorii noştri, iar multe altele vor urma!”, a dat asigurări premierul francez.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.