Premierul australian Anthony Albanese a descris violenţa domestică drept o "criză naţională", după ce mii de persoane au protestat în toată ţara faţă de violenţa împotriva femeilor, transmite The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mii de persoane au protestat în oraşe din Australia pentru a atrage atenţia asupra morţii a 27 de femei, doar de la începutul acestui an, din cauza a presupuse acte de violenţă bazată pe gen, la o populaţie de 27 de milioane de locuitori.

Albanese a declarat că mitingurile au fost un apel la acţiune pentru toate nivelurile guvernului australian pentru a face mai mult pentru a preveni violenţa bazată pe gen.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"În mod clar, trebuie să facem mai mult. Nu este suficient să avem doar empatie", a declarat Albanese la televiziunea Nine Network.

"Faptul că... o femeie moare în medie la fiecare patru zile din cauza partenerului este pur şi simplu o criză naţională", a adăugat el.

În weekend, au avut loc 17 mitinguri în toată Australia, iar în oraşul Melbourne au manifestat aproximativ 15.000 de persoane.

Albanese a declarat că va găzdui miercuri o întâlnire cu liderii statelor şi teritoriilor australiene pentru a discuta un răspuns coordonat.

Albanese, ministrul său pentru femei, Katy Gallagher, şi ministrul serviciilor sociale, Amanda Rishworth, au primit un răspuns ostil atunci când au participat la un miting duminică în capitala Canberra.

Protestatarii au strigat la liderii guvernului "vrem acţiune" şi "faceţi-vă treaba".

Albanese a declarat că trebuie să se pună mai mult accent pe agresori şi pe prevenirea violenţei.

"Trebuie să schimbăm cultura, trebuie să schimbăm atitudinile - trebuie să schimbăm sistemul juridic", a spus el la miting.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.