Cel puţin 24 de persoane au murit în China, în urma unor inundaţii provocate de ploi puternice, iar peste 16 milioane de persoane au fost evacuate, a anunţat sâmbătă presa oficială, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul provinciei Henan, situată în centrul Chinei, a declarat pentru agenţia China Nouă că 15 persoane au murit, iar alte opt au fost date dispărute. Furtuni şi rafale puternice de vânt au condus la evacuarea a 7,2 milioane de persoane şi au avariat 18.000 de case, potrivit autorităţilor.

Nouă persoane au murit, iar 11 erau date dispărute în provincia vecină Hebei, au anunţat autorităţile de la Xingtai într-un mesaj postat vineri noapte pe reţele de socializare.

Aproape nouă milioane de persoane au fost evacuate în Hebei, potrivit aceloraşi surse.

Zone importante din China au fost inundate în această vară, în urma unor ploi, iar peste 200 de persoane au murit. Peste 1,5 milioane de hectare de terenuri cultivate au fost afectate, iar Guvernul estimează pierderi în valoare de 20 de miliarde de yuani (trei miliarde de dolari).

Banca centrală chineză a anunţat vineri că va acorda susţinere financiară zonelor afectate de inundaţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.