Membrii unei cunoscute trupe ruseşti de heavy metal, Korrozia Metalla, au fost arestaţi de poliţie în plin concert la Nijni Novgorod şi inculpaţi cu privire la ”propaganda simbolurilor naziste”, anunţă autorităţile, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ofiţeri de poliţie, cu susţinerea Gărzii Naţionale, au arestat trei membri ai unui grup de muzică într-un club la Nijni Novgorod”, a anunţat sâmbăt seara într-un comunicat poliţia regională.

Cei trei membri ai trupei, în vârstă de 19, 42 şi 57 de ani, sunt acuzaţi de ”propagandă sau expunere publică de accesorii sau simboluri naziste”, o infracţiune pedepsită cel mai adesea cu o amendă sau cu o scurtă perioadă de detenţie administrativă.

Poliţia anunţă că a confiscat tricouri şi cărţi ”cu simboluri interzise”.

Potrivit directoarei trupei, Maria Runova, intervievată de agenţia oficială rusă de presă Tass, simbolurile respective sunt ”foste simboluri slave”.

În imagini de la concert difuzate pe reţele de socializare, apar forţe de ordine care pătrund în sală în timpul concertului şi îi obligă pe spectatori să se culce la pământ, în unele cazuri în forţă.

Mediul cultural din Rusia este supus unei presiuni tot mai mari de către autorităţi, după mai bine de doi ani de Război în Ucraina şi o represiune în toate direcţiile împotriva vocilor disidente.

În decembrie, o petrecere cu invitaţi ”aproape goi”, organizată de celebrităţi ruse într-un club din Moscova, a provocat un scandal şi o anchetă penală, obligându-i pe participanţi să prezinte scuze în mod public.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.