Guvernatoarea din South Dakota Kristi Noem, care poate deveni partenera de cursă a lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale din noiembrie, se află în centrul unui scandal după ce a dezvăluit într-o carte de memorii cum şi de ce şi-a ucis căţeaua dresată să vâneze fazani, relatează The Huffington Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ea povesteşte cu lux de amănunte, într-un fragment al memoriilor sale dezvăluit vineri de cotidianul britanic The Guardian, cum şi-a ucis câinele.

Aceste dezvăluiri au provocat un nou scandal în America, amintind faptul că relele tratamente aplicate animalelor n-au făcut niciodată casă bună cu politica americană, iar Ronald Reagan sau Mitt Romney nu pot contrazice acest lucru.

”IMPOSIBIL DE DRESAT”

În carte, intitulată sobru ”No Going Back: The Truth on What’s Wrong with Politics and How We Move America Forward”, care urmează aă apară la 7 mai, această membră a Partidului Republican povesteşte acest episod din viaţa sa, pe când încerca să o dreseze pe Cricket, un brac de 14 luni.

Căţeaua, cu o ”personalitate agresivă”, urma să fie dresată în vederea vânătorii de fazan.

Însă, în timpul unor încercări de dresare, luată la vânătoae cu câini mai în vârstă, ea se defula.

Cricket ”a înnebunit de excitare, vânând toate păsările şi petrecând un moment de neuitat din viaţa sa”, povesteşte Kristi Noem în aceste fragmente.

În pofida numeroaselor încercări de a o calma, Kristi Noem observat că Cricket a fugit apoi să atace găinile unui vecin, făcând un măcel.

După ce i-a plătit găinile proprietarului şi s-a ferit de o încercare de a o muşca a căţelei, guvernatoarea a decis să se debaraseze de animalul ”imposibil de dresat”, ”periculos” şi ”fără nicio valoare ca câine de vînătoare”.

UN CÂINE, UN ŢAP ŞI TREI CAI

Kristi Noem a dus-o până la urmă pe căţeaua tânără la o balastieră pentru a o împuşca.

”Nu a fost o treabă plăcută, dar trebuia făcută. Iar odată ce s-a terminat, am înţeles că trebuia făcută altă treabă neplăcută”, povesteşte conducătoarea republicană, în vârstă de 52 de ani, care trece la povestea ţapului său, la fel de ”rău”, pentru că nu era castrat.

Pe lângă un miros ”dezgustător de mosc rânced”, ţapul avea obiecieul enervant de a-i vâna copiii.

Kristi Noem l-a adus pe ţap în acelaşi loc.

Ea povesteşte că a ratat împuşcătura, iar ţapul a fugit, după care a reuşit să-l împuşte, sub privirele unor muncitori, care s-au întors rapid la muncă când au dat cu ochii de guvernatoare.

Ea vrea să-şi ilustreze astfel marea voinţă politică şi personală şi se declară pregătită să se ”murdărească pe mâini” dacă trebuie.

Însă guvernatoarea recunoaşte că un ”politician mai bun” n-ar publica niciodată o astfel de poveste.

Ea i-a dezgustat pe iubitorii de animale, care nu au ezitat să i-o spună pe reţele de socializare şi au comparat-o cu criminalul în serie Jeffrey Dahmer.

Acest lucru nu a oprit-o pe guvernatoarea acestui stat din nordul Americii să răspundă criticilor şi să spună că, recent, ”a împuşcat trei cai” prezenţi în familie de 25 de ani.

Ea adaugă apoi că ”iubeşte animalele”, dar că ”decizii dificile ca acestea intervin tot timpul la o fermă”.

Fără a avea nicio intenţie de a sta departe de atenţia publică după această poveste, apropiata celui de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite îi asigură pe cititorii fragmentelor dezvăluite de ziarul britanic că volumul său conţine şi altele ”mai reale, cinstite şi incorecte politic”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.