Două aeronave aparţinând companiilor Korean Air Lines şi Cathay Pacific Airways şi-au acroşat marţi aripile pe aeroportul New Chitose de pe insula Hokkaido, din nordul Japoniei, pe fondul condiţiilor meteorologice de iarnă, a declarat un oficial al Korean Air, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nu au fost raportaţi răniţi în niciunul dintre cele două avioane, a precizat presa japoneză.

Zborul Korean Air avea la bord 289 de pasageri şi membri ai echipajului, a precizat un oficial al companiei aeriene.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

În presa japoneză au apărut informaţii contradictorii şi nu se ştie exact dacă la bordul aeronavei Cathay Pacific se aflau pasageri. Cathay Pacific Airways nu a putut fi contactată deocamdată pentru comentarii, precizează Reuters.

Incidentul a avut loc atunci când o maşină de tractare, care împingea avionul Korean Air cu spatele înainte de plecare, a derapat din cauza zăpezii de pe sol, ceea ce a făcut ca aripa stângă a avionului să acroşeze aripa dreaptă din coadă a avionului Cathay Pacific, a declarat oficialul Korean Air.

Evaluarea iniţială a companiei Korean Air Lines a atribuit incidentul unui mecanic de la sol care tracta avionul în condiţii de zăpadă abundentă, a precizat oficialul companiei aeriene.

Un purtător de cuvânt al aeroportului nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

Incidentul vine în contextul unui val de frig care se înregistrează în nordul Japoniei şi care aduce a adus ninsoare abundentă şi temperaturi de minus 7 grade Celsius. Imaginile difuzate de televiziune arată că ningea pe aeroport în momentul coliziunii.

La începutul acestei luni, cinci persoane aflate într-un avion al Pazei de Coastă nipone au murit după ce aeronava a fost lovită pe pistă de un avion al Japan Airlines în timp ce acesta ateriza pe aeroportul Haneda din Tokyo. Pasagerii companiei aeriene - aproape 380 de persoane - au fost evacuaţi în timp record pe ieşirile de urgenţă din cauza unui incendiu care izbucnise la bord.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.