Melania Trump a intrat cu succes în campania electorală a lui Donald Trump prin organizarea unei strângeri de fonduri în intimitatea Mar-a-Lago, o recepţie la care au participat aproximativ 60 de persoane pe tema ”dragă” fostei Prime Doamne, drepturile lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor, potrivit ”Page Six”, scrie Paris Match.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Obiectivul reuniunii - la care intrarea a costat 50.000 de dolari - era ”informarea alegătorilor statelor-cheie cu privire la bilanţul LGBT al preşedintelui Trump şi obiectivele sale în al doilea mandat”.

Mesajul a mişcat-o pe Caitlyn Jenner, o figură trans trumpistă, care s-a aflat pe lista invitaţilor Melaniei Trump.

”RUŞINE LUI BIDEN”

La câteva ore după ce a plecat de la Mar-a-Lago, fosta atletă olimpică - care şi-a schimbat sexul în 2015 -, cunoscută ca fiind tatăl lui Kendall şi Kylie Jenner, a postat pe X un mesaj usturător împotriva lui Joe Biden.

”Să fim foarte clari. Regimul Biden şi noua sa decizie referitoare la Titlul IX sunt o ruşine pentru femei, atletele femei şi, sincer, un deserviciu făcut populaţiei trans. Ruşine lui Joe Biden”, scrie ea.

”Administraţia este un grup de derbedei woke anti-femei. Acesta este sfârşitul sportului feminin aşa cum îl cunoaştem”, îşi varsă ea năduful.

Caitlyn Jenner se referă la noi reglementări ”antidiscriminatorii” impuse de către democraţi şi menite ”să pre elevii şcolilor publice de discriminare şi hărţuire pa bază de sex”, dar care nu menţionează şi altelete transsexuale.

UN TEXT CARE ÎMPARTE

The Associated Press scrie că administraţia Biden a prevăzut iniţial să includă o nouă politică prin care să interzică şcolilor să interzică pur şi simplu atletele transsexuale, însă această dispoziţie a fost suspendată, o suspendare percepută de către apărătorii drepturilor transsexualilor drept o ”manevră politică” vizând să ocolească ”problema atletelor transsexuale”.

În mandatul lui Barack Obama, potrivit directivelor Departamentului Educaţiei, elevii transsexuali erau apăraţi de discriminarea pe bază de sex în virtutea Titlului IX, potrivit AP.

Însă administraţia Trump a anulat mai multe dintre aceste politici - inclusiv autorizarea elevilor transsexuali să folosească toalete care corespund sexului lor.

Noua reglementare a lui Joe Biden a adăugat pentru prima oară ”identitatea de gen” listei protecţiilor împotriva discrimnării pe bază de sex. Elevii lesbiene, gay, bisexuali şi transsexuali victime ale unor discriminări vor avea, astfel, dreptul la un răspuns din partea şcolii în care învaţă, în virtutea Titlului IX.

Republicanii susţin interzicerea atletelor transsexuale în sporturi feminine.

Întrebarea este, atunci, ce a spus Melania Trump la această reuniune, la care presa nu a avut acces.

Răspunsul nu va întîrzia să apară, în contextul în care fosta Primă Doamnă a anunţat ”o campanie de sensibilizare fără precedent în rândul alegătorilor gay şi lesbiene” şi un eveniment important în Hamptons, în vară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.