Generalii în retragere nominalizaţi de preşedintele Donald Trump în funcţiile de secretari ai Apărării şi Securităţii Interne au depus jurământul în faţa vicepreşedintelui Mike Pence, după ce şeful statului a semnat numirile acestora în funcţii, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Generalul în retragere James Mattis a depus jurământul şi a devenit şeful Pentagonului.

John Kelly, de asemenea un general în retragere, a depus jurământul şi a devenit secretar pentru Securitate Internă.

Ei au depus jurământul vineri, în cadrul unei ceremonii organizate din scurt, în Eisenhower Executive Office Building, unde se află birourile vicepreşedintelui.

Clădirea face parte din complexul Casei Albe.

Donald trump a semnat numirile lor în funcţii în Biroul Oval, în prima sa zi de preşedinţie, sub privirea jurnaliştilor.

Secretarul Apărării James Mattis le transmite militarilor şi familiilor lor că acţiunile sale vizează să asigure că ”armata este pregătită de luptă astăzi şi în viitor”.

El a declarat vineri seara că recunoaşte faptul că ”nicio naţiune nu este sigură fără prieteni” şi s-a angajat să ”coopereze cu Departamentul de Stat pentru a consolida” alianţele americane.

Pentagonul este ”hotărât să câştige întreaga valoare a fiecărui dolar plătit de contribuabili şi cheltuit cu Apărarea, să câştige încrederea Congresului şi poporului american”.

Mattis a făcut aceste declaraţii la câteva momente după ce a depus jurământul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.