Luptele din Sudan au continuat, duminică, în timp ce emisarii armatei şi luptătorii paramilitari nu au dat niciun indiciu cu privire la negocierile de încetare a focului pe care le poartă în Arabia Saudită, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ca în fiecare zi de la 15 aprilie, luptele nu contenesc la Khartoum, unde cei cinci milioane de locuitori supravieţuiesc, baricadaţi de teama gloanţelor rătăcite, fără apă sau electricitate şi cu rezervele de alimente şi bani care se vor epuiza în curând.

În timp ce americanii şi saudiţii asigură că beligeranţii negociază un armistiţiu în Arabia Saudită, armata generalului Abdel Fattah al-Burhane şi Forţele de Sprijin Rapid (RSF) ale generalului rival Mohamed Hamdane Daglo nu spun nimic despre discuţiile dintre emisarii lor.

"Delegaţia armatei va vorbi doar despre armistiţiu şi despre cum să îl pună în aplicare în mod corespunzător pentru a facilita accesul umanitar", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al armatei, generalul Nabil Abdallah.

RSF nu a dezvăluit nimic despre această nouă mediere, după ce mai multe "încetări ale "armistiţiului" au fost încălcate în secundele care au urmat anunţului lor.

Riadul şi Washingtonul "salută" deschiderea unui dialog şi îi îndeamnă pe beligeranţi să se "angajeze activ", dar nu au anunţat nici începerea oficială a discuţiilor, nici conţinutul lor.

Între timp, martorii raportează pentru AFP lupte şi raiduri aeriene asupra diferitelor cartiere din Khartoum.

Războiul s-a soldat până acum cu 700 de morţi, 5.000 de răniţi, 335.000 de persoane strămutate şi 115.000 de refugiaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.