Guvernul britanic este hotărât să continue negocierile cu privire la viitoarea relaţie cu Uniunea Europrană (UE) şi nu intenţionează să prelungească perioada tranziţiei, a reafirmat luni un purtător de cuvânt al premierului Boris Johnson, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În legea britanică scrie că perioada de tranziţie se încheie la 31 decembrie”, a subliniat el, adăugând că cele două părţi ”au prezentat clarificări” săptămâna trecută cu privire la planurile pe care le au.

”Noi rămânem hotărâţi să continuăm negocierile”, a insistat purtătorul de cuvânt, precizând că negociatorul brtianic-şef se află în contact telefonic cu adjunctul grupului de lucru al UE.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Surse diplomatice declarau săptămâna trecută că UE se aşteaptă ca Marea Britanie să ceară o amânare a perioadei de tranziţie după Brexit, care urmează să se încheie la sfârşitul anului, din cauza crizei coronavirusului - care a antrenat o întrerupere a negocierilor.

Această perioadă urmează să permită o definire a cadrului viitoarelor relaţii comerciale între cele două părţi, însă nicio discuţie nu a avut loc de la schimbul planurilor, la jumătatea lui martie, din cauza pandemiei.

Negociatorul-şef UE al Brexitului Michel Barnier a contractat noul coronavirus, la fel ca premierul britanic Boris Johnson, spitalizat duminică în vederea unor examene, dar aflat în continuare la conducerea Executivului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.