Marea Britanie a anunţat miercuri că îl expulzează pe ataşatul militar rus, că elimină statutul diplomatic al unor proprietăţi şi că limitează durata vizelor diplomatice ruseşti, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Îl vom expulza pe ataşatul rus al apărării, care este un ofiţer nedeclarat de spionaj militar", a afirmat ministrul britanic de interne James Cleverly în faţa parlamentului.

"Vom retrage statutul de sediu diplomatic în cazul mai multor proprietăţi din Marea Britanie legate de Rusia. Vom impune noi restricţii privind vizele diplomatice ruseşti, inclusiv limitarea perioadei de timp pe care diplomaţii ruşi o pot petrece în Marea Britanie", a mai anunţat ministrul în faţa parlamentarilor britanici.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

James Cleverly a precizat că măsurile vin ca urmare a unui anumit gen de activitate malignă din partea Rusiei în Marea Britanie şi în Europa.

În aprilie, un britanic a fost acuzat de presupuse activităţi ostile statului, menite să aducă beneficii Rusiei, inclusiv prin presupusa recrutare a altor persoane pentru un atac incendiar asupra unei proprietăţi comerciale din Londra legată de Ucraina.

CITEȘTE ȘI Un tânăr din Marea Britanie a fost inculpat pentru activităţi ostile statului, după ce ar fi fost recrutat de Rusia. Suspectul ar avea legături cu grupul Wagner
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.