Kremlinul îndeamnă vineri toate părţile ”la reţinere” în vederea evitării unei ”escaladări”, în urma unor informaţii cu privire la explozii în Iran, la Isfahan, imputate Israelului, însă Moscova se fereşte să desemneze un vinovat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Continuăm să încurajăm părţile la reţinere şi să abţină de la orice acţiune susceptibilă să provoace o nouă escaladare într-o regiune atât de sensibilă”, declară un purtător de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

El dă asigurări că este ”prea devreme să comenteze orice eventuală responsabilitate, în absenţa unor declaraţii oficiale ale Israelului.

Presa americană citează oficiali americani de rang înalt care anunţă un atac israelian ca represalii faţă de tiruri de sute de rachete şi drone, fără precedent, împotriva Israelului weekendul trecut.

Agenţia israeliană de presă Tasnim scrie, citând ”surse bine informate”, că nu există ”nicio informaţie despre vreun atac străin” în urma exploziilor auzite în Iran.

Israelul a ameninţat că va risposta, după ce Iranul a tras sute de rachete şi drone către teritoriul inamicului său jurat în weekendul trecut. Majoritatea acestora a fost interceptată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.