Kremlinul se declară îngrijorat, luni, de situaţia ”potenţial periculoasă” din Kosovo, şi îşi exprimă susţinerea faţă de etnici sârbi în urma unui incident armat din weekend care a alimentat tensiuni între Priştina şi Belgrad, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Situaţia este cu adevărat, cu adevărat tensionată şi potenţial periculoasă”, a subliniat un purtător de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

”Nu e un secret pentru nimeni că provocări cu privire la sârbi sunt organizate foarte adesea”, a apreciat el, fără să facă alte precizări.

Un poliţist kosovar a fost ucis duminică în timpul unei misiuni de patrulare în nordul Kosovo, la frontiera cu Serbia, de către atacatori care s-au baricadat apoi într-o mănăstire ortodoxă.

Un schimb de focuri cu forţe de ordine a avut loc după aceea, iar trei dintre membrii grupării armate au fost ucişi.

Kosovo a dat vina pe Serbia, iar Belgradul a acuzat Priştina de persecuţia etinicilor sârbi din Kosovo, pe care Serbia o consideră una dintre provinciile sale din sud.

Moscova susţine în mod tradiţional Serbia, mai ales în problema kosovară, şi încearcă să pozeze în protectoare a populaţiilor slave şi ortodoxe.

Rusia consideră că independenţa Kosovo, cu susţinerea Occidentului, ilustrează caracterul antislav al politicii cancelariilor europene şi americană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.