Bilanţul accidentului de tren din India a crescut la 13 morţi şi 39 de răniţi, a anunţat luni un oficial, anchetatorii suspectând că eroarea umană a fost cauza coliziunii din sud-estul statului Andhra Pradesh, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Accidentul a avut loc când trenul de pasageri Visakhapatnam-Rayagada s-a oprit duminică din cauza ruperii unui cablu aerian, iar garnitura Visakhapatnam-Palasa Express a intrat în el din spate, deraind două vagoane ale trenului staţionat.

Nagalakshmi S., un oficial guvernamental de rang înalt din districtul în care s-a produs accidentul, a declarat pentru Reuters că peste 90 de persoane se aflau în cele două vagoane care au fost izbite de al doilea tren, iar bilanţul morţilor a crescut la 13. În plus, 39 de persoane au fost rănite.

Ministerul căilor ferate a declarat că o investigaţie preliminară a constatat că "eroarea umană" care a dus la "depăşirea semnalului" de către trenul Visakhapatnam-Rayagada.

Un ofiţer al serviciilor de pompieri din Andhra Pradesh a declarat luni dimineaţă că niciun pasager nu a rămas la faţa locului.

Accidentul a avut loc la câteva luni după ce sistemul feroviar de stat din India a suferit cel mai grav accident din ultimele două decenii, în care 292 de persoane au murit.

Căile ferate indiene, a patra cea mai mare reţea feroviară din lume, trece printr-o transformare de 30 de miliarde de dolari, cu trenuri noi şi staţii moderne în pregătire.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.