Fondul suveran rus (RDIF) a anunţat vineri că a încheiat un acord cu grupul farmaceutic indian Hetero în vederea producerii a peste 100 de milioane de doze pe an de vaccin împotriva covid-19 Sputnik V, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Hetero, unul dintre principalii producători de medicamente generice, a acceptat să producă în India peste 100 de milioane de doze pe an” de vaccin Sputnik V, a anunţat într-un comunicat RDIF, care a finanţat dezvoltarea vaccinului, precizând că producţia urmează să fie lansată ”la începutul lui 2021”.

Teste clinice ale vaccinului rus - în faza 2 şi 3 - sunt în curs în India, precizează RDIF în comunicat.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Mulţumită cooperării noastre cu Hetero, vom fi în măsură să creştem în mod considerabil capacitatea de producţie şi să furnizăn populaţiei indiene o soluţie eficientă în această perioadă dificilă a pandemiei”, declară, citat în comunicat, directorul fondului Kirill Dmitriev.

RDIF anunţă că ”peste 50 de ţări” au depus ”cereri” de livrare a 1,2 miliarde de doze de vaccin Sputnik V.

În afară de India, vaccinul rusesc urmează să fie produs în Brazilia, China şi Coreea de Sud, potrivit aceleiaşi surse.

Rusia a anunţat marţi că Sputnik V, dezvoltat de Centrul de Cercetare Gamaleia de la Moscova are o eficienţă de 95% - un rezultat echivalent cu al vaccinurilor dezvoltate de alianţa Pfizer/BioNTech şi întreprindere americană Moderna.

”Preţul unei doze de Sputnik V pe piaţa internaţională va fi de cel puţin zece dolari”, a anunţat Fondul suveran rus.

Vaccinul Sputnik V se află în prezent în faza 3 de testare clinică randomizată în dublu orb - în care nici pacientul şi nici medicul nu ştiu dacă este vorba despre un placebo sau vaccin  - asupra unui număr de 40.000 de voluntari.

Concurenţa internaţională este acerbă în vederea dezvoltării unui vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2 care cauzează pandemia covid-19, care a paralizat numeroase ţări de la începutul anului.

Rusia este hotărâtă să domine cursa vaccinului împotriva covid-19 şi a anunţat încă din august - înaintea testelor clinice la scară mare - o eficienţă a Sputnik V, provocând îndoieli în rândul comunităţii ştiinţifice internaţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.