Liderul de extremă-dreapta, Giorgia Meloni, a câştigat un avans, miercuri, în cursa pentru funcţia de premier al Italiei, după ce coaliţia ei de dreapta a încheiat un acord prin care partidul cu cel mai mare număr de voturi la viitoarele alegeri va primi cele mai multe locuri, relatează Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O alianţă de dreapta formată din partidul Fraţii Italiei (”Brothers of Italy”) al lui Meloni, Forza Italia a lui Silvio Berlusconi şi Liga lui Matteo Salvini este pe cale să câştige 40% din voturi pe 25 septembrie. Fraţii Italiei conduc în cursă 23%, potrivit sondajului Politico, Polls of Polls.

Acest tip de acord este comun în sistemul italian, care are de obicei coaliţii largi. Cu toate acestea, potrivit cotidianului italian La Repubblica, Berlusconi a susţinut pe plan intern că Meloni şi partidul ei, care are rădăcini neofasciste, ar putea fi un risc pentru alianţă.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Meloni a insistat săptămâna trecută că nu există ”temeri” din partea partidului ei în ceea ce priveşte conducerea ţării.

”Astăzi, Berlusconi şi Salvini au ales să se predea definitiv lui Meloni”, a declarat liderul Partidului Democrat, Enrico Letta, după anunţul alianţei.

Alegerile anticipate au fost convocate după ce Mario Draghi a demisionat săptămâna trecută din funcţia de prim-ministru, în urma pierderii încrederii Parlamentului. Draghi rămâne premier interimar până la alegeri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.