Germania urmează să organizeze la 11 iunie 2024 următoarea Conferinţă Internaţională privind Reconstrucţia Ucrainei, a anunţat cancelarul german Olaf Scholz în urma unei întâlniri cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski la New York, în marja Adunării Generale a ONU, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această reuniune urmează să aibă loc la Berlin, a anunţat miercuri, într-un comunicat, Cancelaria germană.

Ultima conferinţă de acest fel a avut loc la Londra, iar la ea au participat, timp de două zile, conducători şi reprezentanţi ai 60 de ţări şi instituţii financiare, în vederea deblocării unor fonduri destinate acestei ţări atacate de către Rusia.

Este vorba despre ajutarea Ucrainei să-şi menţină economia pe linia de plutire, să-şi pună pe picioare infrastructurile şi diverse sectoare de activitate.

Sectorul privat este îndemnat, de asemenea, să se mobilizeze.

Olaf Scholz a participat miercuri la o întâlnire de 30 de minute cu Volodimir Zelenski, în marja Adunării Generale a ONU, la New York.

Situaţia politică, militară şi umanitară a Ucrainei s-a aflat în centrul acestei întîlniri, potrivit Cancelariei.

Berlinul va continua să ajute Kievul, i-a dat asigurări Olaf Scholz lui Volodimir Zelenski.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.