Berlinul a anunţat luni că şi-a rechemat ambasadorul în Rusia, pe Alexander Graf Lambsdorff, pentru consultări, după ce a acuzat vineri un grup de hackeri ruşi controlat de Moscova de o campanie recentă de atacuri cibernetice, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ambasadorul "va rămâne la Berlin timp de o săptămână şi apoi se va întoarce la Moscova", a precizat purtătoarea de cuvânt a Ministerului german de Externe, Kathrin Deschauer, adăugând că guvernul ia "foarte în serios" acest "act împotriva democraţiei" germane.

Vineri, guvernele german şi ceh au acuzat grupul APT28, condus de serviciile de informaţii ruseşti, de o recentă campanie de atacuri cibernetice în ţările lor.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Potrivit guvernului de la Berlin, un atac cibernetic a vizat adresele de e-mail ale unor oficiali din cadrul SPD, partidul social-democrat al cancelarului Olaf Scholz.

Rusia consideră că aceste acuzaţii sunt "nefondate".

Vineri, Berlinul a anunţat că însărcinatul cu afaceri de la ambasada rusă a fost convocat "pentru a face clar guvernului rus că nu acceptă aceste acţiuni".

De la începutul invaziei ruseşti în Ucraina, în februarie 2022, ţările occidentale au fost în alertă maximă faţă de riscul unor atacuri informatice masive şi operaţiuni de dezinformare orchestrate de Rusia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.