Mai multe măsuri pentru prevenirea unui posibil val de contaminare cu coronavirus în această toamnă şi iarnă au intrat în vigoare, sâmbătă, în Germania, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Măştile FFP2 devin obligatorii de la vârsta de 14 ani în trenurile de lungă distanţă. Anterior, măştile chirurgicale erau suficiente. Acestea rămân însă acceptate pentru copiii de la 6 la 13 ani.

Pe de altă parte, obligaţia măştii în avion nu mai este în vigoare de la 1 octombrie. Multe ţări din UE şi companii aeriene au relaxat deja această măsură în timpul verii.
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
 
Măştile FFP2 sunt, de asemenea, obligatorii în spitale, case de bătrâni şi cabinete medicale. Un test negativ este, de asemenea, necesar pentru vizitatorii caselor de bătrâni şi spitale. Angajaţii trebuie testaţi de mai multe ori pe săptămână.
 
De sâmbătă, autorităţile locale pot impune purtarea măştilor în trenuri şi autobuze, precum şi în spaţiile publice interioare precum magazine şi restaurante. Un test poate fi necesar şi în şcoli şi creşe. De asemenea, se poate impune masca, de la 11 ani, pentru a menţine şcolile cu prezenţă fizică.
 
Dacă indicatorii pandemiei se deteriorează, landurile vor putea, de asemenea, să consolideze măsurile.
 
Potrivit ministrului Sănătăţii, Karl Lauterbach, Germania se află „în mod clar la începutul unui val de toamnă şi iarnă”, dar şi ţara este mai bine pregătită decât anul trecut. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.