Serviciile ruse de securitate (FSB) anunţă vineri că au arestat trei ”cetăţeni ai unei ţări din Asia Centrală” care plănuiau un atentat cu bombă în sudul Rusiei, la exact o săptămână de la un atac sângeros într-o sală de concert de la periferia Moscovei, soldat cu 144 de morţi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

FSB anunţă într-un comunicat, preluat de agenţiile ruse de presă, că a ”pus capăt activităţilor teroriste ale unui număr de trei cetăţeni ai unei ţări din Asia centrală care plănuiau să comită un act terorist prin detonarea unui dispozitiv într-un loc public în regiunea Stavropol”.

Televiziunea rusă a difuzat imagini în care apar mai mulţi bărbaţi ţinuţi la pământ de către agenţi FSB, între nişte maşini.

Potrivit agenţiei publice ruse de presă RIA Novosti, componente folosite la fabricarea unui dispozitiv exploziv artizanal (IED) şi substanţe chimice au fost găsite la domiciliul suspecţilor.

FSB face acest anunţ la o săptămână de la atentatul de la Crocus City Hall, la periferia capitalei ruse, care s-a soldat cu cel puţin 144 de morţi şi 360 de răniţi şi a fost revendicat de organizaţia jihadistă Statul Islamic (SI).

Autorităţile ruse insistă însă să vădă o pistă ucraineană.

Douăsprezece persoane au fost arestate după acest masacru, inclusiv patru preupuşi atacatori, originari din Tadjikistan, o fostă republică sovietică din Asia Centrală, în care SI este activ.

FSB anunţă cu regularitate, de ani de zile, că dejoacă atentate în Rusia, Foarte puţine detalii sunt cunoscute, în general, despre aceste cazuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.