Preşedintele Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem, a declarat marţi că atitudinea executivului britanic vizavi de negocierile iminente legate de Brexit indică faptul că nu va exista un proces ”calm şi ordonat” de ieşirea a Marii Britanii din UE, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Poate să fie calm şi ordonat, dar personal cred că un asemenea proces cere o atitudine diferită din partea executivului britanic, pentru că lucrurile pe care le-am auzit până în acest moment par incompatibile cu ordinea şi calmul”, a precizat liderul Eurogrupului.

Antreprenorii, investitorii şi parlamentarii laburişti cer executivului britanic în mod insistent să prezinte o poziţie clară şi asumată în ceea ce priveşte negocierile de ieşire a Regatului Unit din UE. Până în acest moment, miniştrii britanici au avut declaraţii contradictorii vizavi de subiecte cheie, precum accesul la piaţa unică după Brexit.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Premierul May ar putea să se confrunte în curând cu o ”rebeliune” a parlamentarilor, nemulţumiţi că executivul evită să prezinte un plan coerent cu privire la ieşirea din blocul comunitar.

Dijsselbloem a precizat că liderii britanici doresc să păstreze beneficiile unui stat membru, dar fără nicio obligaţie care revine din apartenenţa la UE.

”Dacă Marea Britanie vrea să aibă acces complet la piaţa internă, atunci va trebui să accepte regulile şi reglementările care vin la pachet”, a declarat preşedintele Eurogrupului înainte de o întâlnire a miniştrilor de Finanţe din UE.

Între timp, executivul britanic este implicat într-un apel controversat la Curtea Supremă. Apelul are legătură cu decizia anterioară a magistraţilor de a impune consultarea prin vot a parlamentarilor înainte de invocarea articolului 50 al Tratatului de la Lisabona şi declanşarea procedurii de Brexit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.