Două persoane suspectate de agresarea în martie, la Vilnius, a lui Leonid Volkov, un apropiat al opozantului rus defunct Aleksei Navalnîi, au fost arestaţi în Polonia, anunţă vineri preşedintele lituanian Gitanas Nauseda, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Leonid Volkov, în vârstă de 43 de ani, fosta mână dreaptă a opozantului rus mort în închisoare Aleksei Navalnîi, a fost atacat la 12 martie cu lovituri de ciocan în faţa domiciliului său, la Vilnius.

El a fost spitalizat o scurtă perioadă de timp.

Serviciile lituaniene de informaţii, care au evocat rapid un atac probabil ”organizat de Rusia”, au estimat că acest atac a fost comis de către cineva recrutat la nivel local.

”Două persoane suspectate de agresarea şefului opoziţiei ruse Leonid Volkov au fost deţinute în Polonia”, a declarat vineri presei preşedintele Lituaniei Gitanas Nauseda.

Deţinuţii - a căror identitate nu a fost dezvăluită - urmează să fie expulzaţi către Lituania, a anunţat şeful statului, fără să ofere alte detalii.

Preşedintele lituanian Gitanas Nauseda a anunţat că a discutat despre această agresiune cu omologul său polonez Andrzej Duda şi a mulţumit Varşoviei pentru ”treaba excelentă”.

Leonid Volkov s-a declarat imediat ”fericit” de acest anunţ.

”Nu cunosc, încă, alte detalii, dar pot spune că am văzut cu energie şi perseverenţă a lucrat poliţia lituaniană în acest dosar luna trecută şi sunt foarte fericit că această muncă a dat roade”, scrie pe Telegram opozantul rus în exil.

”Vom afla în curând detaliile. Abia aştept să le aflu!”, adaugă el.

Contactată de AFP, partea poloneză nu a fost disponibilă imediat şi nu a făcut niciun comentariu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.