Doi campioni ucraineni la box, Oleh Prudky şi Oleksiy Yanin, au murit în timp ce îşi apărau ţara în timpul invaziei Rusiei, potrivit oficialilor din sport. Prudki, fost campion al Ucrainei la categoria welter uşoară, a murit duminică în lupta cu forţele ruse, a anunţat luni Federaţia Ucraineană de Box într-o postare pe Instagram, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Victoriile şi realizările tale sunt greu de numărat, ai fost un sportiv foarte persistent şi muncitor, te-ai antrenat mult. Aţi fost un exemplu demn pentru generaţiile viitoare”, a scris Federaţia de Box Cherkasy.
 
Lui Prudky i-au supravieţuit soţia şi cele două fete mici.
 
Yanin, un campion ucrainean la kickbox şi campion mondial la Muay Thai, a murit în aprilie în timp ce se lupta cu forţele ruse şi pro-ruse la Mariupol, a anunţat marţi Ministerul Tineretului şi Sportului din Ucraina.
 
”Oleksiy Yanin, un atlet şi militar al Detaşamentului cu scop special Azov al Gărzii Naţionale a Ucrainei, a murit în bătălia pentru Mariupol”, a spus ministerul. Lui Yanin i-au supravieţuit soţia şi fiul său.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.