Senatorul şi fostul primar al oraşului Berlin, Franziska Giffey, a devenit cea mai recentă victimă dintr-o serie de atacuri asupra politicienilor germani, un bărbat lovind-o din spate cu un obiect greu în timp ce vizita o bibliotecă locală, potrivit unui comunicat al poliţiei transmis miercuri, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Giffey, ministru al economiei în guvernul local şi membră a Partidului Social-Democrat (SPD) al cancelarului Olaf Scholz, a fost rănită uşor în urma atacului, au declarat poliţia şi procuratura locală.

Un bărbat a lovit-o în cap şi în gât cu o pungă ce conţinea ceva dur înainte de a fugi, se arată în comunicat, adăugând că Giffey a mers la spital pentru scurt timp pentru a-şi trata durerea.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Atacul survine în condiţiile în care se fac apeluri pentru o mai mare protecţie poliţienească a politicienilor din Germania, după o serie de atacuri verbale şi fizice împotriva acestora.

Patru adolescenţi sunt anchetaţi după ce un membru german al Parlamentului European a fost bătut şi spitalizat în timp ce lipea afişe electorale ale SPD în oraşul Dresda, în estul ţării.

Membri proeminenţi ai Verzilor, care se află în coaliţie cu SPD-ul cancelarului Olaf Scholz la nivel federal, s-au confruntat, de asemenea, cu proteste furioase în acest an, când Germania organizează o serie de alegeri în landuri, pe fondul creşterii sprijinului pentru extrema dreaptă.

„După şocul iniţial, pot spune că sunt bine. Sunt recunoscătoare pentru toate mesajele de compasiune care au ajuns la mine şi îmi continui munca astăzi fără să mă descurajez”, a transmis, miercuri, pe Facebook, senatoarea Giffey. „Cu toate acestea, sunt îngrijorată şi zguduită de cultura libertăţii sălbatice în creştere, în care persoanele active şi angajate politic în ţara noastră sunt din ce în ce mai mult expuse la atacuri presupus justificate şi acceptabile”, adaugă politicianul. Ea menţionează că o anchetă a poliţiei este în curs de desfăşurare în strânsă cooperare cu Procuratura din Berlin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.