Gigantul Samsung a anunţat în mod oficial retragerea de la comercializare a smartphone-ului Galaxy Note 7 şi suspendarea producţiei pentru acelaşi model controversat, după ce a doua variantă a prezentat aceeaşi predispunere la a lua foc în timpul încărcării bateriei. Compania le-a recomandat consumatorilor, care deţin smartphone-urile originale sau a doua variantă înlocuită a modelului, să returneze imediat dispozitivele electronice şi să ceară rambursarea banilor sau schimbarea cu un alt model produs de gigantul sud-coreean, transmite The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, autorităţile sud-coreene au precizat că au descoperit un nou defect de producţie în ceea ce priveşte smarthphone-ul Samsung Galaxy Note 7. Comisia Statelor Unite pentru Siguranţa Consumatorilor a anunţat că va continua investigaţia în ceea ce priveşte cele cinci incidente, în care un smartphone al companiei sud-coreene a izbucnit în flăcări sau s-a supraîncălzit, deşi gigantul tehnologic a anunţat retragerea imediată de pe piaţă a modelului.

”Nimeni nu ar trebui să fie îngrijorat că un smartphone le va pune în pericol viaţa sau familia, precum şi orice altă proprietate”, a declarat directorul comisiei americane, Elliot Kaye. De asemenea, acesta a susţinut că decizia de retragere de pe piaţă a modelului problematic este una corectă din partea companiei sud-coreene, având în vedere îngrijorările legate de siguranţa dispozitivului electronic.

Anunţul companiei sud-coreene vine după înregistrarea în ultimele săptămâni a unor noi incidente, în care smartphone-ul vizat s-a supraîncălzit ori a luat foc în timpul încărcării, chiar dacă modelul original a fost înlocuit anterior de gigantul tehnologic pentru prezentarea unor probleme similare.

”Vorbim de un punct negru pentru acest produs”, a declarat analistul tehnologic Ben Bajarin de la Creative Strategies.

De asemenea, ultimele incidente au ridicat întrebări despre cauza originală a problemei înregistrate de smartphone-urile companiei sud-coreene. Anterior, Samsung a dat vina pe bateriile livrate de un anumit furnizor pentru predispoziţia prezentată de smartphone-urile Galaxy Note 7 de a lua foc spontan în timpul încărcării.

Compania a dat asigurări consumatorilor că produsul în sine este unul sigur, însă smartphone-ul a continuat să prezinte aceeaşi problemă chiar şi după înlocuirea bateriilor.

Americanul Shawn Minter a descris momentul în care smartphone-ul său Galaxy Note 7 a explodat pe noptieră şi l-a trezit imediat dintr-un somn adânc. 

”S-a auzit exact ca explozia unor artificii sau decolarea unei nave spaţiale. Am sărit din pat şi am văzut lumina roşie, iar apoi smartphone-ul a început să ardă, să sfârâie şi să se topească în faţa mea”, a declarat americanul, care deţinea a doua variantă înlocuită de compania Samsung.

Minter a condamnat că gigantul sud-coreean este mai interesat de imaginea sa publică, decât de siguranţa consumatorilor săi.

”Ce se întâmpla dacă telefonul era în pat cu mine? Dacă conduceam o maşină? Nu poţi să sţii unde un asemenea incident va avea loc. Este o bombă cu ceas”, a precizat americanul.

La 2 septembrie, compania sud-coreeană a lansat o rechemare voluntară a cel puţin 2,7 milioane de smartphone-uri, din cauza bateriilor defecte care pot provoca aprinderea dispozitivelor, o criză extrem de jenantă pentru un producător care se mândreşte cu controlul calităţii. 

Rechemarea ar putea costa gigantul tehnologic o sumă de ordinul miliardelor de dolari şi i-ar putea leza imaginea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.