Un atac cu dronă ucrainean a lovit o clădire din Moscova, provocând o explozie care a fost auzită în cartierul de afaceri al oraşului, au afirmat oficiali ruşi, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul Serghei Sobianin a afirmat că apărarea anti-aeriană a doborât drona, iar resturile acesteia au căzut pe Centrul Expo din oraş.

Acesta este cel mai recent dintr-o serie de atacuri asupra capitalei Rusiei.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Filmări neverificate care au apărut pe reţelele sociale par să arat un fum dens şi gri care se ridică pe cerul nopţii deasupra Moscovei.

Ucraina nu a comentat deocamdată subiectul.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 4.00 (1.00 GMT), a afirmat ministerul Apărării din Rusia, pe Telegram.

Acesta a arătat că, după ce a activat sistemele de apărare anti-aeriană ale oraşului, drona ”şi-a schimbat traiectoria de zbor”, căzând pe o clădire non-rezidenţială de pe malul Krasnopresnenskaya, o zonă a Moscovei unde au sediul mai multe clădiri guvernamentale.

Ministerul a adăugat că resturile dronei nu au provocat un incendiu şi nimeni nu a fost rănit, în timp ced Sobianin a afirmat că drona nu a provocat ”pagube semnificative” Centrului Expo.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.