Oraşul ucrainean Cernihiv, situat în nordul Ucrainei, a fost bombardat ”toată noaptea” de marţi spre miercuri, anunţă miercuri guvernatorul regiunii, în pofida faptului că Moscova a anunţat marţi o reducere a activităţii militare ruse în această zonă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cernihivul a fost bombardat toată noaptea (de marţi spre miercuri)”, cu artilerie şi avioane, a anunţat într-o postare pe Telegram guvernatorul Viaceslav Ceauş.

Infrastructuri civile au fost fost distruse în aceste bombardamente, iar oraşul nu are, în continuare, apă şi electricitate.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Acest oraş, care avea 280.000 de locuitori înainte de război, ”nu are comunicaţii şi nu le mai putem repara”, a anunţat el la televiziune, evocând atacuri la Nijîn, în aceeaşi regiune.

Rusia a promis marţi să-şi reducă ”în mod radical” operaţiunile militare către Kiev şi Cernihiv, în urma unor negocieri ruso-ucrainene ”substanţiale” la Istanbul.

”Situaţia nu se schimbă. Cernihivul este bombardat cu artilerie şi avioane”, a anunţat Viaceslav Ceauş.

Cernihivul este, după Mariupol, oraşul ucrainean cel mai grav afectat de bombardamente de la începutul războiului lansat de Moscova la 24 februarie.

Primarul oraşului Cernihiv, Vladislav Atroşenko, a anunţat marţi că 350 de persoane au fost ucise la cernihiv de peste o lună şi că alte 400 de persoane au fost rănite - majoritatea civili.

”Pentru moment, nu putem constata, din nefericire, că ruşii scad intensitatea ostilităţilor către Kiev şi Cernihiv”, a confirmat miercuri Vadim Denisenko, un consilier al ministrului ucrainean de Interne.

La Kiev, mai multe rachete au fost doborâte, în noaptea de marţi spre miercuri, de apărarea antiaeriană, a precizat el, citat de agenţia ucraineană de ştiri Interfax-Ukraine.

”Anumite unităţi şi echipamente (ruse) ies către teritoriul belarus. Asta seamănă a rotaţii (...) şi nu cu o adevărată pauză în ostilităţi”, estimează Denisenko.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.