Nouăsprezece persoane au murit într-un incendiu la o fabrică de bunuri de consum, în estul Chinei, au anunţat luni autorităţile din comitatul Ninghai pe reţele de socializare, precizând că sinistrul a avut loc duminică în provincia Zhejiang, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Catastrofa, care face obiectul unei anchete, a avut loc într-o întreprindere Ruiqi Shiyongpin.

Opt persoane au fost salvate, dintre care trei erau rănite şi au fost spitalizate, potrivit aceleiaşi surse.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Drama are loc în timp ce regimul comunist pregăteşte propaganda în vederea marcării a 70 de ani de la înfiinţarea Republicii populare.

Autorităţile au îndemnat presa să evite să insiste asupra informaţiilor negative, odată cu apropierea sărbătorii, la 1 octombrie, şi să se concentreze asupra ”energiei pozitive”.

Presa chineză a scris, astfel, foarte puţin despre un accident rutier, între un autocar şi un camion, soldat cu 36 de morţi, sâmbătă, în estul ţării.

Accidentele industriale sunt frecvente în China.

În martie, o explozie într-o uzină chimică din provincia Jiangsu (est), a ucis 78 de persoane. Patru luni mai târziu, o deflagraţie într-i uzină de gaze naturale s-a soldat cu 15 morţi, în centrul ţării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.