Atacuri aeriene israeliene asupra a trei case din oraşul Rafah, situat în sudul Fâşiei Gaza, s-au soldat cu 13 morţi şi mulţi răniţi, au anunţat luni medicii, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sursele media ale Hamas au estimat că numărul morţilor este de 15.

În orasul Gaza, în nordul fâşiei, avioanele israeliene au bombardat două case, ucigând şi rănind mai multe persoane, au declarat oficiali din domeniul sănătăţii.

Loviturile asupra oraşului Rafah, unde peste un milion de persoane se adăpostesc în urma bombardamentelor israeliene de mai multe luni, au avut loc cu câteva ore înainte ca Egiptul să primească liderii grupării islamiste Hamas pentru a discuta perspectivele unui acord de încetare a focului cu Israelul.

Războiul a fost declanşat de un atac al militanţilor Hamas asupra Israelului la 7 octombrie, soldat cu 1.200 de morţi şi 253 de ostatici, potrivit unui bilanţ israelian.

Israelul a jurat să elimine Hamas, care controlează Gaza, în cadrul unei operaţiuni militare care s-a soldat cu moartea a peste 34.000 de palestinieni, dintre care 66 în ultimele 24 de ore, potrivit autorităţilor sanitare din Gaza. Războiul a provocat strămutarea majorităţii celor 2,3 milioane de locuitori şi a distrus o mare parte din enclavă.

Duminică, oficialii Hamas au declarat că o delegaţie, condusă de Khalil Al-Hayya, adjunctul şefului grupării din Gaza, va discuta o propunere de încetare a focului înmânată de Hamas mediatorilor din Qatar şi Egipt, precum şi răspunsul Israelului. Mediatorii, susţinuţi de Statele Unite, şi-au intensificat eforturile pentru a încheia un acord în timp ce Israelul ameninţa să invadeze Rafah.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.