Catedrala din Strasbourg, un edificiu foarte turistic şi emblematic al oraşului, a fost evacuată pentru scurt timp miercuri seara, în urma unei false alerte cu bombă, anunţă poliţia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Evacuarea catedralei din @Strasbourg tocmai a avut loc în urma unei apel (telefonic) rău-voitor”, scrie pe X Poliţia din Bas-Rhin.

”Un perimetru de securitate a fost tinstituit. Se face totul pentru ridicarea îndoielii cât mai rapid posibil. Vă mulţumim pentru evitaţi sectorul şi facilitaţi munca celor care intervin”, adaugă poliţia.

Potrivit unei surse sindicale din poliţie, măsura evacuării a fost luată în urma unui apel telefnic neidentificabil, primit către ora locală 15.45 (16.45, ora României), care anunţa că o bombă a fost plasată în catedrală şi că va exploda.

Edificiul, care atrage numeroşi turişti, a fost evacuat, iar un perimetru de securitate a fost delimitat.

În urma unor descinderi  în catedrală şi în zona în care se află, forţele de securitate nu au găsit nimic suspect şi au permis ridicarea perimetrului de securitate o oră mai târziu, potrivit acestei surse sindicale.

Această evacuare a avut loc în contextul în care mai multe licee şi colegii au fost vizate recent de false alerte cu bombă, atât în Alsacia, cât şi în restul Franţei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.