Secretarul general al Casei Albe Mark Meadows pune la îndoială capacitatea directorului FBI Christopher Wray de a detecta eventuale fraude electorale în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie în Statele Unite, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Christopher Wray şi-ar schimba, fără îndoială, mărturia cu privire la acest subiect pe care a depus-o joi, în audieri în Congres, dacă ”ar săpa mai mult” în această problemă, a apreciat vineri Meadows .

Directorul FBI a declarat în audieri, la Comisia Securităţii Interne din cadrul Senatului, că nu a descoperit vreo probă cu privire la vreun efort concertat la nivel naţional în vederea unei ”trucări” a rezultatului viitoarelor alegeri, contrazicând astfel spusele locatarului Casei Albe, potrivit căruia votul prin corespondenţă ameninţă ”sinceritatea” scrutinului.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Cu tot respectul pe care-l datorez directorului Wray, el întâmpină dificultăţi în a găsi corespondenţă înăuntrul propriului FBI. Ce să mai vorbim despre o fraudă electorală”, a declarat Mark Meadows la CBS, fără să precizeze la ce corespondenţă lipsă se referă.

Un procuror federal din Pennsylvania, un stat considerat decisiv în alegerile prezidenţiale din noiembrie, a anunţatjoi că serviciile FBI caută să stabilească dacă nouă buletine de vot din cadrul armatei în favoarea lui Donald Trump au fost ”tratate corect”.

Mark Meadows l-a invitat, în intervenţia sa la CBS, pe Christopher Wray ”să adâncească ancheta care tocmai a început”.

”Poate are nevoie să se implice pe teren, iar asta i-a schimba mărturia la Capitoliu”, a apreciat el.

Contactat de Reuters, Biroul Federal de Investigaţii (FBI) nu a comentat aceste declaraţii ale Casei Albe.

Donald Trump l-a numit pe Christopher Wray director FBI după destituirea lui James Comey, în 2017, în timpul anchetei ruse a lui Robert Mueller cu privire la eventuale legături între echipa de campanie a miliardarului newyorkez din 2016 şi Rusia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.