Noua Zeelandă va intra, începând de la miezul nopţii, în carantină după ce a fost detectat un caz de Covid-19, primul în decurs de jumătate de an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întreaga ţară va fi în alertă de gradul 4 - cel mai ridicat nivel de carantină - pentru cel puţin trei zile, iar regiunile Auckland şi Coromandel, pentru patru până la şapte zile.

Mai mult de un an în Noua Zeelandă nivelul de alertă a fost până la 4, însă acest nou caz este considerat primul cauzat de varianta Delta şi transmis comunitar.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 58 de ani din regiunea Auckland, care călătorise în Coromandel cu câteva zile înainte de a fi testat.

Potrivit The Guardian, prim-ministrul Jacinda Arden a declarat: „Delta a fost denumită schimbător de joc, şi este. Asta înseamnă că, din nou, trebuie să acţionăm puternic şi devreme pentru a opri răspândirea. Am văzut ce se poate întâmpla în alte părţi dacă nu reuşim să o stăpânim. Avem o singură şansă”.

De la începutul pandemiei, Noua Zeelandă - ţară cu circa 5 milioane de locuitori - a înregistrat aproximativ 2.930 de cazuri de Covid-19 şi 26 de decese asociate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.