Echipele de salvare au recuperat cadavrul celei de-a şasea victime ucise în urma prăbuşirii podului din 26 martie din Baltimore, au anunţat marţi autorităţile, marcând o piatră de hotar sumbră în operaţiunea de recuperare care a durat câteva săptămâni după dezastru, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Victima a fost identificată ca fiind José Mynor López, în vârstă de 37 de ani, din Baltimore, Maryland. CNN a relatat anterior că Lopez are trei copii şi era principalul susţinător al familiei sale.

"Anchetatorii de la Poliţia statului Maryland, împreună cu un specialist în victime, un lingvist al FBI şi o echipă de profesionişti în domeniul sănătăţii mintale au anunţat membrii familiei după ce a fost confirmată o identificare pozitivă", a declarat într-o declaraţie online Comandamentul Unificat, un grup operativ comun format din Poliţie, Garda de Coastă şi alte agenţii guvernamentale pentru a răspunde la dezastru.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Podul Francis Scott Key Bridge s-a prăbuşit după ce un cargo de 213 milioane de kilograme a pierdut puterea şi s-a izbit de structură, ucigând şase muncitori în construcţii care reparau gropile de pe acesta. Podul era folosit de aproximativ 30.000 de locuitori din Maryland în fiecare zi.

Cei şase muncitori în construcţii erau imigranţi din patru ţări - Honduras, El Salvador, Mexic şi Guatemala. Alături de López, printre aceştia se numără Miguel Angel Luna Gonzalez, în vârstă de 49 de ani, Alejandro Hernandez Fuentes, în vârstă de 35 de ani, Dorlian Ronial Castillo Cabrera, în vârstă de 26 de ani, Maynor Yassir Suazo Sandoval, în vârstă de 38 de ani, şi Carlos Daniel Hernandez Estrella, potrivit autorităţilor.

Un GoFundMe creat în martie pentru văduva lui López şi familia sa a scris că acum se confruntă cu un "viitor incert" fără "principalul lor furnizor şi stâlp de putere".

"(López) a lucrat neobosit pentru a se asigura că familia sa avea tot ce avea nevoie", potrivit paginii GoFundMe, care nu mai pare să fie activă.

"Absenţa sa bruscă a lăsat un gol care nu poate fi umplut, atât emoţional, cât şi financiar", se mai arată în mesaj.

Atât procesul de recuperare, cât şi munca de îndepărtare a epavei de la locul prăbuşirii podului au fost sarcini incredibil de dificile, au declarat liderii statali şi federali. În aprilie, Corpul inginerilor armatei americane a declarat că intenţionează să redeschidă complet canalul federal de navigaţie "cu o lăţime de 700 de picioare şi o adâncime de 50 de picioare" care duce la portul Baltimore până la sfârşitul acestei luni.

Luni, guvernatorul statului Maryland, Wes Moore, a găzduit oficialii federali într-un tur al operaţiunilor în curs de desfăşurare la canal.

"Asigurarea finanţării federale pentru reconstrucţia podului Francis Scott Key Bridge - fundamental pentru restabilirea sistemului de trafic pentru regiunea extinsă a oraşului Baltimore şi principala rută pentru toate materialele periculoase care călătoresc de-a lungul coridorului I-95 - este esenţială pentru a aborda impactul economic, social şi comunitar resimţit în stat, regiune şi ţară de când podul s-a prăbuşit", a declarat biroul lui Moore într-un comunicat.

"Guvernatorul Moore s-a angajat în mod repetat cu delegaţia federală din Maryland şi cu membrii critici ai Congresului pentru a contribui la asigurarea unui sprijin federal deplin pentru reconstrucţie", se mai arată în declaraţie.

Până în prezent, Maryland a primit 60 de milioane de dolari în fonduri de ajutor de urgenţă pentru acest proiect, a precizat biroul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.