Cele trei cadavre găsite în statul Baja California din Mexic sunt, cel mai probabil, ale turistului american şi ale celor doi australieni daţi dispăruţi săptămâna trecută, a declarat, sâmbătă, un oficial din regiune, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile mexicane desfăşoară teste medico-legale după ce, vineri, cadavrele au fost găsite într-un puţ, în urma unei căutări de câteva zile pentru găsirea fraţilor australieni Callum (33 de ani) şi Jake Robinson (30 de ani) şi a americanului Carter Rhoad (30 de ani).

Cei trei se aflau în vacanţă la surfing, în apropiere de oraşul turistic Ensenada, la circa 90 de minute sud de graniţa SUA-Mexic, pe coasta Pacificului.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Toate cele trei cadavre îndeplinesc caracteristicile pentru a presupune, cu un grad ridicat de probabilitate, că sunt americanul Carter Rhoad şi fraţii Robinson din Australia”, a declarat procurorul general din Baja California, Maria Elena Andrade.

Andrade a afirmat că, deşi cele trei cadavre au fost găsite într-o stare avansată de descompunere, pe fundul unui puţ de peste 15 metri adâncime, ”unele descrieri fizice ne dau această mare probabilitate”.

Baja California este unul dintre cele mai violente state din Mexic, deşi zona  Ensenada este considerată mai sigură. Departamentul de Stat din SUA îi sfătuieşte pe americani să reconsidere călătoriile în acest stat, din cauza crimelor şi a răpirilor.

Cei trei surferi au fost văzuţi pentru ultima dată în 27 aprilie şi au fost daţi dispăruţi câteva zile mai târziu, când autorităţile au declanşat căutări, cu ajutorul FBI.

Trei persoane au fost arestate până în prezent, afirmă oficialii. Un vehicul incendiat despre care se crede că era folosit de cei trei surferi a fost găsit în zonă.

Ipoteza preliminară a autorităţilor mexicane este că persoanele arestate au încercat să le fure maşina turiştilor şi când surferii au opus rezistenţă ei au fost împuşcaţi, iar trupurile lor au fost aruncate în puţ, a spus Andrade.

Un al patrulea cadavru, tot al unui bărbat, a fost descoperit în puţ, însă acesta se afla acolo de mai mult timp şi se crede că nu are legătură cu acest caz, a adăugat Andrade.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.