Autorităţile braziliene anunţă că până la 90 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma violenţelor extreme, care au izbucnit după intrarea în grevă a forţelor poliţieneşti din localitatea Vitoria. Zeci de persoane au fost ucise în stradă, imediat după ce poliţia militară a suspendat patrularea municipalităţii din Espirito Santo, situată pe malul Oceanului Atlantic, transmite DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Între timp, atmosfera rămâne una tensionată după ce forţele armate au reluat patrularea străzilor din Espirito Santo.

Localitatea Vitoria reprezintă inima unor proteste, care au fost marcate de atacuri violente şi confruntări armate.

Teama de violenţă a lăsat localitatea braziliană fără servicii esenţiale, precum transporturi, acces la spitale şi şcoli publice. 

În urma violenţelor, administraţia federală a trimis sute de trupe înarmate pentru a patrula străzile din Vitoria.

Poliţiştii au intrat în grevă pentru a cere o creştere salarială, însă acţiunea lor a paralizat o bună parte din Espirito Santo.

Întrucât poliţia militară nu poate intra în grevă, rudele acestor poliţişti au organizat bariere în faţa secţiilor pentru a bloca autovehiculele să iasă pe străzile din Vitoria.

Guvernatorul din Espirito Santo, Paulo Hartung, a declarat că această grevă este echivalentul unui act public de şantaj.

”Este ca şi cum libertatea şi drepturile cetăţenilor au fost răpite şi sunt ţinute ostatice pentru o recompensă”, a precizat Hartung.

Însă, familiile implicate în grevă îşi apără acţiunea de blocarea a secţiilor de poliţie, denunţând faptul că nu a mai existat o creştere salarială în ultimii şapte ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.