Guvernatorul Districtului Federal din Brazilia, Ibaneis Rocha, a fost suspendat din funcţie pe o perioadă de 90 de zile, ca urmare a luării cu asalt a clădirilor guvernamentale cheie de către susţinătorii lui Jair Bolsonaro, relatează presa internaţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia a fost luată de un judecător al Curţii Supreme braziliene, după lacune de securitate care au făcut posibilă invadarea clădirilor oficiale din Brasilia.

Judecătorul Alexandre de Moraes a mai decis ca taberele ridicate de susţinătorii lui Bolsonaro în apropierea bazelor militare să fie evacuate în 24 de ore şi că drumurile şi clădirile trebuie să fie deblocate.

În plus, el le-a cerut reţelelor Facebook, Twitter şi TokTok să blocheze conturile utilizatorillor care răspândesc propaganda antidemocratică.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.