Fostul preşedinte brazilian Jair Bolsonaro a anunţat în weekend că a fost internat la un spital în oraşul Manaus, în nordul Braziliei, în urma unei infecţii cutanate, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt internat la spitalul Santa Julia din Manaus. Am un erizipel. Nu este pevăzută o dată a externării”, a anunţat dumincă pe X liderul extremei drepte braziliene, în vârstă de 69 de ani.

Erizipelul este o infecţie bacteriană caracterizată de o inflamaţie a pielii. Cel mai frecvent apare o pată roşie dureroasă pe picioare, iar uneori pe faţă, şi o febră.

Jair Bolsonaro ”a fost internat (...) ieri (sâmbătă),  din cauza unei dezhidratări şi unei infecţii cutanate”, a anunţat într-un comunicat Spitalul Santa Julia.

”El rămâne spitalizat în vederea unei terapii intravenoase cu antibiotice şi unei rehidratări”, anunţa spitalul.

Fostul preşddinte brazilian (2019-2022) a sosit vineri la Manaus, capitala Amazoniei braziliene, pentru a-l susţine pe deputatul Alberto Neto, un candidat la Primăria Manaus, în statul Amazonas.

Alberto Neto a publicat duminică, pe reţele de socializare, o fotografie în care apare alături de Jair Bolsonaro, zâmbind, lungit într-o cameră de spital.

Odată cu apropierea alegerilor municipale, prevăzute în octombrie, fostul preşedinte străbate Brazilia pentru a susţine candidaţi ai partidului său.

Jair Bolsonaro a fost supus, în ultimii ani, mai multor operaţii chirurgicale, ultima la São Paulo, în septembrie 2023, în urma unor complicaţii în legătură cu înjunghierea sa amdomen, în 2018, în timpul campaniei electorale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.