Preşedintele american Joe Biden l-a invitat pe omologul său brazilian Luiz Inacio Lula da Silva să vină să-l vadă la Washington - la începutul lui februarie -, se arată într-un comunicat comun, în urma unei convorbiri telefonice între cei doi şefi de stat, în care se precizează că brazilianul a acceptat invitaţia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biden a subliniat în această convorbire cu Lula ”susţinerea constantă a democraţiei braziliene de către Statele Unite”, la o zi după ce susţinători ai fostului preşedintede extremă dreapta Jair Bolsonaro au luat cu asalt principalale sedii ale puterii la Brasilia.

Această convorbire telefonică are loc la o zi după atac.

Cei doi preşedinţi s-au angajat ”să coopereze strâns în provocările cu care se confruntă Statele Unite şi Brazilia, inclusiv modificările  climatice, dezvoltarea economică, pacea şi securitatea”.

Lula şi preşedinţii Congresului şi Curţii Supreme braziliene au subliniat cu forţă asupra nevoii de democraţie în Brazilia, la o zi după invadarea şi vandalizarea celor trei sedii ale puterii embelmatice, la Brasilia, de către bolsonarişti dezlănţuiţi.

Tabere instalate de către extremişti care resping în continuare victoria lui Lula, la mai bine de două luni după ce a fost ales preşedinte, au fost desfiinţate de către forţe de ordine, care au procedat la numeroase arestări - marcând o preluare în forţă, după haosul din ajun.

Acest haos aminteşte de luarea cu asalt a Capitoliului, la Washington, la 6 ianuarie 2021, de către susţinători ai lui Donald Trump, predecesorul republican al lui Joe Biden.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.