Preşedintele Barack Obama a declarat vineri seara că hackerii ruşi au decis să pună capăt atacurilor cibernetice din campania prezidenţială, după ce l-a confruntat personal în această privinţă pe liderul Rusiei, Vladimir Putin. Se pare că discuţia tensionată dintre cei doi lideri a avut loc în cadrul unei întâlniri organizate în septembrie pe marginea summitului G20 din China, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Obama i-a cerut direct preşedintelui rus să pună capăt interferenţelor cibernetice în alegerile prezidenţiale ori vor exista consecinţe reale împotriva Moscovei.

”Nu am mai văzut interferenţe în procesul electoral după acel moment. Însă scurgerea de date prin intermediul WikiLeaks a avut loc înainte de întâlnirea noastră”, a explicat preşedintele Statelor Unite.

Barack Obama a explicat că nu există nicio ceartă între administraţia de la Casa Albă şi republicanul Donald Trump, iar orice dezbatere cu privire la intruziunea rusă în procesul electoral american ar trebui să fie tratată în mod nepartizan.

”Ceea ce avem sunt fapte bazate pe concluziile anunţate de serviciile de securitate, care au determinat că ruşii sunt responsabili pentru atacul cibernetic asupra DNC. Este important să analizăm toate elementele pentru a ne asigura că vom preveni asemenea atacuri cibernetice în viitor”, a declarat Obama.

Preşedintele american şi-a exprimat speranţa că miliardarul republican va fi interesat să elimine orice influenţă a unui stat terţ asupra procesului electoral din SUA.

Anterior, Obama a anunţat că autorităţile americane vor lua măsuri împotriva Rusiei pentru orchestrarea atacurilor cibernetice în încercarea de a înclina balanţa electorală spre Donald Trump.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.