Moscova a trimis un avion diplomatic la Washington, sâmbătă, pentru a-i prelua pe cei 13 diplomaţi ruşi expulzaţi, notează politico.com, având ca surse date de urmărire a zborurilor şi Departamentul de Stat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avionul, un Iliuşin Il-96, a plecat de la Moscova către Sankt Petersburg, vineri noapte, şi acum este în drum spre aeroportul Dulles din Washington, unde ar urma să aterizeze la ora 02:00 PM Eastern Time.

Acelaşi avion se pare că a fost folosit pentru a-i transporta pe oficialii ruşi de la Moscova în Belarus pentur primele două runde de negocieri cu Ucraina.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Joi, Joe Biden anunţa că spaţiul aerian american este închis pentru avioanele Rusiei, însă guvernul SUA face o excepţie pentru ca ruşii expulzaţi să poată pleca acasă.

“Guvernul american a aprobat un zbor comandat de guvernul rus pentru a facilita plecarea misiunii Rusiei la ONU, expulzat pentru că au abuzat au abuzat de statutul lor diplomatic în Statele Unite”, a afirmat o sursă din Departamentul de Stat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.