Directorul Biroului Federal pentru Protecţia Constituţiei din Germania (BfV), Hans-Georg Maassen, a anunţat că jihadistul sirian Jaber Albakr urma să se detoneze în numele teroriştilor Statului Islamic într-un aeroport din metropola Berlin. Autorităţile germane l-au arestat luni dimineaţă pe jihadist, după ce acesta a fost capturat şi legat de către alţi trei migranţi sirieni, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am primit informaţii de la serviciile secrete, potrivit cărora suspectul voia iniţial să vizeze trenuri germane, însă s-a hotărât apoi să se detoneze într-un aeroport berlinez”, a declarat Hans-Georg Maassen într-un interviu pentru televiziunea ARD.

Presa germană a scris încă din timpul weekend-ului că migrantul sirian plănuia să se detoneze într-un aeroport din capitală, însă prima confirmare oficială vine de la directorul BfV.

Autorităţile germane au decis să-l aresteze pe suspectul sirian în cursul zilei de vineri, după ce acesta a achiziţionat un adeziv care se topeşte la cald şi rezistă prin urmare temperaturilor ridicate generate de o explozie.

”Ne-am dat seama că acesta este ultimul ingredient chimic de care are nevoie pentru a construi o bombă”, a precizat Maassen.

Jaber Albakr a reuşit să evite sâmbătă arestarea, după ce unităţile de comando germane i-au percheziţionat apartamentul şi au descoperit un kilogram şi jumătate de TATP. Acest material exploziv se prepară cu uşurinţă în casă şi a fost utilizat atât de atacatorii sinucigaşi din Paris, cât şi de cei din Bruxelles.

Tânărul sirian, în vârstă de 22 de ani, este originar din metropola Damasc, însă a ajuns în anul trecut pe teritoriul german şi a primit statut de refugiat. 

Înainte de a achiziţiona materiale pentru fabricarea unei bombe, suspectul nu se afla în vizorul serviciilor de informaţii germane.

Germania a înregistrat în luna iulie două atacuri comise de jihadişti ai Statului Islamic. Un sirian de 27 de ani care solicitase azil a comis un atentat sinucigaş soldat cu 15 răniţi. În vreme ce, un adolescent afgan a lansat un atac cu un topor într-un tren bavarez, soldat cu cinci răniţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.