Poliţiştii elveţieni au anunţat că o femeie, în vârstă de 34 de ani, şi-a pierdut viaţa duminică dimineaţă, ca urmare a plăgilor înjunghiate şi arsurilor suferite în timpul atacului din tren, care a avut loc cu o zi în urmă în apropiere de localitatea Salez, în cantonul St Gallen. Între timp, două fete, în vârstă de 17 şi, respectiv, şase ani, rămân internate în stare gravă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În stare gravă este şi cetăţeanul elveţian, în vârstă de 27 de ani, care s-a aruncat asupra pasagerilor trenului elveţian cu un cuţit, înainte de a stropi un lichid inflamabil pe podea.

Şapte persoane au fost transportate la spital sâmbătă, în urma atacului din tren, printre care se numără şi atacatorul. Dintre acestea, două persoane au fost externate, un pasager al trenului rămâne intermnat în stare stabilă, iar alte două persoane sunt internate în stare gravă, alături de atacator.

Anchetatorii elveţieni au organizat o percheziţie la locuinţa atacatorului, care locuia într-un canton vecin.

De asemena, nu există indicii care să demostreze că atacul a avut o motivaţie teroristă sau politică.

Sâmbătă seara, poliţiştii elveţieni au precizat că nu exclud posibilitatea unei crime din pasiune, în vreme ce un motiv terorist pare în acest moment exagerat.

”Un background terorist pare în acest moment destul de exagerat ”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei locale.

Motivul atacului comis de un tânăr elveţian, în vârstă de 27 de ani, rămâne încă necunoscut. În vreme ce, accesul publicului la gara Salez, situată în apropiere de frontiera cu Liechtenstein, a fost restricţionat pentru mai multe ore, după atacul comis la ora locală 14.20 (15.20 ora României).

Acesta nu este primul atac care îi vizează pe pasagerii unui tren european. În urmă cu aproape o lună, un adolescent afgan, identificat drept Riaz Khan Ahmadzai, i-a atacat cu toporul pe pasagerii unui tren bavarez, în apropiere de localitatea Wurzburg, rănind patru cetăţeni din Hong Kong.

Tânărul a atacat o a cincea persoană cu toporul după ce a coborât din tren, fiind ulterior ucis de către forţele de ordine. Atacul din trenul bavarez a fost revendicat de către jihadiştii Statului Islamic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.