Autorităţile daneze au anunţat arestarea unui presupus complice al jihadistului uzbec Abdulkadir Maşaripov, care a ucis 39 de persoane într-un atac armat ce a vizat în noaptea dintre ani clubului de noapte Reina, situat în jumătatea europeană a Istanbulului. De asemenea, suspectul a fost arestat la cererea autorităţilor turce, transmite Hurriyet Daily News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ibrahimjon Asparov (42 de ani) este acuzat că i-a livrat autorul atentatului mai multe arme, precum şi muniţia care a fost folosită în timpul masacrului de la clubul Reina.

Acesta a apărut deja în faţa unei instanţe daneze şi a răspuns la întrebările judecătorilor, potrivit jurnaliştilor de la Vejle Amst Avis.

După ce a citit un rechizitoriu transmis de autorităţile turce, un procuror danez a cerut judecătorilor aprobarea unui mandat de arestare pentru 29 de zile, până ce este luată o decizie cu privire la posibila extrădare a suspectului în Turcia.

Judecătorii au acceptat solicitarea procurorului, dar un apel a fost lansat de către reprezentantul legal a lui Asparov.

De asemenea, autorităţile daneze au ridicat un calculator de la locuinţa presupusului complice al atacatorului de la clubul Reina.

Un număr de 39 de persoane şi-au pierdut viaţa în noaptea dintre ani, după ce jihadistul de origine uzbecă Abdulkadir Maşaripov a început să tragă în oamenii care sărbătoreau Anul Nou în clubul exclusivit Reina, situat pe malul vestic al strâmtorii Bosfor.

Autorităţile turce au reuşit să-l captureze abia după două săptămâni pe Maşaripov, care s-a ascuns sub nasul poliţiştilor dintr-un cartier mărginaş al metropolei Istanbul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.