Autorităţile italiene au revizuit la opt bilanţul persoanelor găsite în viaţă, vineri, în hotelul Rigopiano lovit de avalanşă, supravieţuitorii fiind descoperiţi în zona bucătăriei, într-o cămară, relatează La Reppublica.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oamenii au reuşit să aprindă un foc pentru a se încălzi.

Printre supravieţuitori sunt doi copii, dintre care o fetiţă de şase ani. Aceştia, împreună cu alte două persoane, au fost scoase şi par să fie în stare bună.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Primul contact cu grupul de supravieţuitori a fost stabili în jurul orei 11 (12 ora României).

“I-am identificat, sunt în viaţă, vorbim cu ei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pompierilor, Luca Cari, citat de Corriere della Sera.

Elicoptere ale serviciilor de intervenţie se află la faţa locului pentru a transporta supravieţuitorii la spital.

Oamenii au fost găsiţi în viaţă la circa 42 de ore după avalanşă.

CITEȘTE ȘI Unul dintre supravieţuitorii avalanşei din Italia, despre care presa scrie că este căsătorit cu românca dispărută, povesteşte că familia sa trebuia să fie plecată de la hotel în momentul tragediei

Serviciile de intervenţie în situaţii de urgenţă au găsit patru cadavre în hotelul lovit de avalanşă, în timp ce alte aproximativ 20 de persoane sunt date încă dispărute.

Avalanşa a avut loc în noaptea de miercuri spre joi şi a lovit Hotelul Rigopiano, în localitatea Farindola, pe Muntele Gran Sasso din regiunea Abruzzo (centru), iar zăpada a împins hotelul câteva zeci de metri, declara preşedintele provinciei Pescara, unde a avut loc tragedia.

Echipele de salvare s-au mobilizat rapid, însă zăpada a blocat drumul de acces, astfel că membri ai serviciilor de intervenţie au ajuns la locul tragediei abia joi, în jurul orei locale 4.30 dimineaţa (5.30 ora României), o parte pe schiuri, alţii cu elicopterul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.