Australia urmează să dezvolte împreună cu Statele Unite rachete de croazieră hipersonice, cu scopul de a contracare China şi Rusia, care dezvoltă armament similar, a anunţat marţi ministrul australian al Apărării Linda Reynolds, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vom continua să investim în capacităţi avansate, pentru a le oferi forţelor australiene ale Apărării mai multe opţiuni de descurajare a oricărei agresiuni vizând interese australiene”, anunţă într-un comunicat Linda Reynolds.

Ea nu dezvăluie costul şi nici calendarul construirii acestor rachete.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Australia alocat anul acesta până la 6,8 miliarde de dolari unor sisteme de apărare antirachetă cu rază lungă de acţiune.

Rusia a dezvoltat anul trecut primele sale rachete hipersonice - cu capacitate nucleară -, iar potrivit unor analişti, China a dezvoltat sau este pe cale să dezvolte un sistem hipersonic - cu ogive convenţionale.

Statele Unite, care au testat în 2017 o rachetă hipersonică de tipul celei ruseşti, au ca obiectiv să desfăşoare capacităţi de luptă hipersonice până în 2025.

Această colaborare între Washington şi Canberra - tot mai îngrijorată de situaţia militară la Oceanul Pacific - este susceptibilă să alimenteze tensiuni cu China.

Australia a cerut luni Beijingului să prezinte scuze după publicarea unui montaj în care un militar australian ţine un cuţit plin de sânge la gâtul unui copil afgan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.