O platformă de comunicare folosită de personalul militar australian şi de angajaţi din Apărare a fost ţinta unui atac ransomware, au anunţat luni autorităţile, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Matt Thistlethwaite, ministrul adjunct al Apărării, a declarat că a fost atacat serviciul ForceNet, unul dintre furnizorii externi contractaţi de departamentul de apărare pentru gestionarea unuia dintre site-urile sale. Nu au fost compromise date până acum, a precizat el.

Australian Broadcasting Corp, citând o sursă sub acoperirea anonimatului, susţine că este posibil să fi fost furate de pe platformă informaţii private cum ar fi datele de naştere şi detalii cu privire la înrolarea personalului militar.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Guvernul australian va trata incidentul “foarte serios” şi tot personalul din părare a fost notificat. În plus, personalului i s-a cerut să ia în calcul schimbarea parolelor de acces pe platformă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.