Armata rusă intenţionează să recruteze 420.000 de angajaţi contractuali până la sfârşitul anului 2023, ceea ce va agrava probabil deficitul de forţă de muncă din afara domeniului apărării, transmite Urinform.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Declaraţia relevantă a fost făcută de Ministerul Apărării din Marea Britanie pe Twitter, făcând referire la cea mai recentă actualizare a Serviciului de Informaţii al Apărării, relatează un corespondent Ukrinform.

În data de 3 septembrie 2023, vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dimitri Medvedev, a declarat că 280.000 de persoane au fost recrutate până în prezent. Cu toate acestea, aceste cifre nu pot fi verificate în mod independent.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Înrolarea în Rusia continuă să aibă efecte negative asupra forţei de muncă din industria sa. Institutul de politică economică Yegor Gaidar a constatat că deficitul de lucrători din industria Rusiei a atins un nou maxim de 42% pentru iulie 2023, ceea ce reprezintă o creştere de 7% faţă de aprilie 2023. Spre deosebire de eforturile de recrutare din alte părţi, în sectorul IT, Rusia a luat măsuri pentru a păstra forţa de muncă.

Acest lucru evidenţiază probabil lipsa deosebit de acută în acest sector, după ce aproximativ 100.000 de lucrători IT au părăsit Rusia în 2022.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.