Armata israeliană a difuzat pe reţele de socializare imagini de la ofensiva terestră pe care a lansat-o vineri seara în Fâşia Gaza, ca represalii faţă de un atac sângeros al mişcării islamiste palestiniene Hamas în Israel la 7 octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste imagini - difuzate fără sunet şi în principal alb-negru - surprind tancuri care înaintează într-o zonă neindentificată.

Armata israeliană spune că ele datează de sâmbătă şi că au fost filmate în Fâşia Gaza.

Tsahalul a anunţat vineri că şi-a intensificat ”în mod foarte semnificativ” atacurile în Fâşia gaza şi să-şi ”extinde” operaţiunile terestre.

Aceste operaţiuni au atins o amploare fără precedent de la începutul războiului, în urmă cu trei săptămâni.

TANCURI BLINDATE ŞI ELCOPTERE

Imagini AFP relizate sâmbătă surprind blindate israeliene în apropiere de oraşul Sderot, situat în apropierea barierei de securitate cu Fâşia Gaza, avansând împreună cu militari înarmaţi.

Un elicopter israelian de tip AH-65 Apache a fost văzut de către un jurnalist aflat la faţa locului, în zbor, deasupra oraşului Aşkelon, în Israel, în apropiere de bariera de securitate cu Fâşia Gaza.

Confruntări armate terestre au avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Armata israeliană anunţă că a ”lovit 150 de ţinte subterane” în Fâşia Gaza şi că a ”neutralizat” membri Hamas.

”Ne confruntăm cu incursiuni israeliene terestre la Beit Hanoun şi al-Boureij. Confruntări armate violente sunt în curs”, recunoscut vineri seara, într-un comunicat, aripa militară a Hamas, Brigăzile Ezedin al-Qassam.

Comunicaţiile şi Internetul au fost tăiate în Fâşia Gaza, a anunţat Guvernul Hamas.

Semiluna Roşie palestiniană şi mai multe agtenţii ONU, inclusiv Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), au anunţat că au pierdur contactul cu echipele lor din DFâşia Gaza.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.