Un avion militar de transport marfă s-a prăbuşit din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile la vest de Teheran, în Iran. Au decedat 15 dintre cele 16 persoane aflate la bord, a anunţat armata iraniană, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un inginer de zbor a supravieţuit şi a fost transportat la spital, a informat armata într-un comunicat publicat de agenţia Fars News. Cutia neagră a aeronavei a fost recuperată la faţa locului.

Avionul Boeing 707 s-a prăbuşit în apropierea aeroportului Fath, care aparţine Gărzilor Revoluţionare ale Iranului şi este localizat în apropierea oraşului Karaj, din provincia centrală Alborz.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

„Un Boeing 707 de transport marfă, având la bord carne din Bishkek, Kârgâzstan a aterizat de urgenţă astăzi la aeroportul Fath ... inginerul de zbor a fost transportat la spital”, a informat armata într-un comunicat.

„Aeronava a părăsit pista în timpul aterizării şi a luat foc după ce a lovit un zid de la capatul pistei”, se adaugă în comunicat.

Un purtător de cuvânt al armatei, Shahin Taghikhani, a declarat pentru televiziunea de stat că avionul aparţine Iranului şi că toţi cei aflaţi la bord erau cetăţeni iranieni.

Televiziunea de stat a informat că echipaje de salvare au fost trimise în zona dintre aeroportul Fath şi Aeroportul Internaţional Payam, unde ar fi trebui să aterizeze avionul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.