Soţia fostului preşedinte american Barack Obama Michelle Obama îl îndeamnă, pe Instagram, pe Donald Trump să accepte verdictul popular şi să cedeze puterea, ceea ce locatarul Casei Albe refuză cu încăpăţânare să facă pentru moment.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ea povesteşte circumstanţele în care a avut loc tranziţia în ianuarie 2017, în acest mesaj postat pe reţeaua de socializare.

”Eram rănită şi dezamăgită - dar buletinele de vot au fost numărate, iar Donald Trump a câştigat. Poporul american a vorbit (...). Soţul meu şi cu mine am cerut personalului să (...) implementeze o tranziţie respectuoasă şi armonioasă - unul dintre soclurile democraţiei americane. Noi am invitat echipele preşedintelui-ales şi le-am pregătit dări de seamă detaliate despre experienţa noastră în cei opt ani dinainte”, povesteşte mai întâi Michelle Obama.

O TRANZIŢIE OBAMA-TRUMP NU TOCMAI ”UŞOARĂ”

Iar fosta Primă Domană mărturiseşte că ”nimic din toate astea nu a fost uşor” pentru ea.

”Donald Trump a răspândit minciuni rasiste despre soţul meu, care mi-au pus familia în pericol. Nu eram pregătită să-l iert. Dar ştiam că, pentru binele ţării noastre, trebuia să găsesc forţa şi maturitatea de a-mi lăsa furia deoparte. Am invitat-o, aşadar, pe Melania Trump (...), i-am răspuns la toate întrebările pe care mi le-a pus - indiferent că era vorba despre creşterea atenţiei în funcţia de Prima Doamnă sau despre educaţia copiilor săi la Casa Albă”, spune Michelle Obama.

”RESPECTAREA REZULTATULUI, InDIFERENT CĂ NE PLACE SAU NU”

Ea subliniază apoi că ”preşedinţia nu aparţine niciunei persoane şi niciunui partid”.

”A pretinde contrariul, a alimenta aceste teorii ale complotului, indiferent dacă este vorba despre scopuri persoanle sau politice, pune sănătatea şi securitatea ţării noastre în pericol. Acesta nu este un joc”, avertizează ea, fără să citeze numele lui Donald Trump, care se află în mod clar în colimatorul său.

Michelle Obama îndeamnă, astfel, la ”respectarea rezultatului (alegerilor), indiferent că ne place sau nu”.

”Îi îndemn pe toţi americanii şi mai ales pe liderii noştri, indiferent din ce partid fac parte, să onoreze procesul electoral şi să facă ceea ce au de făcut pentru ca tranziţia să aibă loc blând, aşa cum au făcut-o preţedinţii în istoria noastră”, conchide ea.

Donald Trump, şi-a petrecut ziua pe Twitter, repetând că a ”câştigat” alegerile şi acuzând că acestea au fost ”furate” de stânga radicală democrată, fără să prezinte probe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.